Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Γιωργάκης VS Σημίτης

του Μπρίκη


τι έκανε ο Γιωγάκης χθες????
έμεινα όταν το πρωτοδίαβασα. δεν το περίμενα πραγματικά.
σοκ

εντάξει αυτό που έκανε ο Κώστας Σημίτης ήταν τραβηγμένο, χοντρό μπορεί να πει κανείς. Δεν δικαιολογεί όμως σε καμιά περίπτωση την αντίδραση αυτή του Γιωργάκη. Όπως είπε σήμερα χαρακτηριστικά ένας εκδότης (κάποιος του Λαμπράκη) ο Παπανδρέου αντέδρασε σε χειροδικία του Σημίτη με ατομική βόμβα. Και να υπενθυμίσω ότι ο Σημίτης ήταν πολύ ήσυχος. Μέχρι τότε δεν είχε δώσει αφορμές.
Πράγματι η πράξη αυτή του κ.Σημίτη δεν μπορούσε να μείνει χωρίς απάντηση, αλλά είπαμε...
Το ΠΑΣΟΚ διχάστικε περισσότερο από ποτέ Ήταν στραβό το κλίμα έριξε κλωτσιά και ο γάιδαρος..
Σε δημοσκόπηση για τον ΑΝΤ1 44% υπέρ της διαγραφής 42% κατά στους ψηφοφόρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. . Αν αυτό δεν είναι διχασμός τότε τι είναι? Το ΠΑΣΟΚ κόπηκε ακριβώς στα δύο, ότι χειρότερο δηλαδή.
Πάνω που το ΠΑΣΟΚ είχε αρχίσει να μαζεύεται λόγω της πτώσης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. άρχισε να χάνει προς Ν. Δ. .
Ο Γιωργάκης έκανε μεγάλο λάθος:
-διχασμός
-σε μια περίοδο που η κυβέρνηση βρισκόταν στριμωγμένη ο Γιωργάκης έφερε ξανά την προσοχή κατ' αποκλειστικότητα στα εσωκομματικά του κόμματος
-ένωσε ακόμα περισσότερο εκσυγχρονιστές και βενιζελικούς εναντίον του
-εντείνει την εντύπωση ότι δεν ξέρει τι του γίνεται και ότι το ΠΑΣΟΚ πάει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα
-αποβάλλει το μόνο πλεονέκτημα του ΠΑΣΟΚ έναντι των κομμάτων της Αριστεράς. τον κυβερνητικό χαρακτήρα
είπαμε να αφήσουμε το παιδί να ωριμάσει αλλά αυτός κοντεύει να το διαλύσει το μαγαζί του μπαμπά

από την άλλη πάλι το MEGA λύσσαξε, ειδικά ο Πρετεντέρης. έλεος. κρατάτε τα προσχήματα τουλάχιστον.
τα λέει καλύτερα το "πρόχειρο τετράδιο" αυτά.

δεν πάμε καθόλου καλά

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Σημίτης έπρεπε να φύγει από την αρχή για να φανεί από την αρχή η υποτιθέμενη-στα χαρτιά ανανέωση που εξήγγειλε ο Παπανδρέου.Βέβαια η διαγραφή ενός πρώην πρωθυπουργού σε ανύποπτο χρόνο με ανούσια αφορμή είναι λίγο,εώς πολύ,παρατραβηγμένη.Έκανε λάθη από την αρχή ο Σημίτης...
Τώρα τα λάθη του Παπανδρέου:
1ον)Έπρεπε να είχε πρώτα μία συζήτηση με το κόμμα δηλαδή με το πολιτικό συμβούλιο
2ον)Έπρεπε να γίνουν ευθύς εξ' αρχής συστάσεις στον πρώην πρωθυπουργό για τα λεγόμενα του που δεν αποσαφήνιζαν την γραμμή του κόμματος
3ον)Η διαγραφολογία που είχε αναπτυχθεί από τα κανάλια σήμερα επιβεβαιώνεται.Ίσως θα έπρεπε ο πρόεδρος να ζυγίσει καλά τις καταστάσεις και τα δεδομένα πριν προβεί σε μία τόσο σημαντική απόφαση.Ο χρόνος και τα γκάλοπ θα δείξουν αν έπραξε καλώς.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το έγραψα χθες και σήμερα ενισχύεται το νούμερο 3).Ούτε εγώ ήθελα τον Σημίτη στην κοινοβουλευτική ομάδα ούτε εσείς απ'ότι βλέπω.Το θέμα είναι ότι τα κανάλια βρήκαν θέμα να ασχολούνται για μία βδομάδα παραγκωνίζοντας τα θέματα της παιδείας από την πρώτη είδηση.Ακόμη και αυτή η ασήμαντη λεπτομέρεια αποτελεί ένα έρισμα παραπάνω για να δεχθεί το Πα.Σο.Κ. επικριτικά σχόλια από τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο και να προκαλέσει την δημόσια αποδοκιμασία του κόσμου και της εκλογικής βάσης του Πα.Σο.Κ.-την ήδη ασταθή πολιτική βάση.Τα επικριτικά λοιπόν σχόλια του τύπου για την τόσο ξαφνική απόφαση του Παπανδρέου ,για ένα ζήτημα χωρίς ουσιαστική σημασία,δεν άργησαν να έρθουν και μάλιστα από τις εφημερίδες Έθνος και Νέα.Κατ'εμέ μία τέτοια εξέλιξη ήταν φυσικό επακόλουθο.Η πολιτική των διαγραφών που προτίμησε ο πρόεδρος από τότε που ανέλαβε τα ηνία του κόμματος είναι απαράδεκτη και κατακριτέα.Ο Σημίτης θα μπορούσε να αποπεμφθεί με άλλους τρόπους και κυρίως χωρίς δημοσιότητα.Όχι να διαγραφεί...να συνετιστεί σε αρχική ,πάντως, φάση.

Όλοι ξέρουμε ότι όταν αποδοκιμάζουν κάτι τα ΜΜΕ τότε αυτό έχει απήχηση και στον κόσμο και τα γκάλοπ,χωρίς να θέλω να φανώ απαισιόδοξος,θα αποτυπώσουν την δυσαρέσκεια της ρευστής πολιτικής εκλογικής βάσης του Πα.Σο.Κ. όπως αυτή θα μεταφραστεί με αποσυσπειρώσεις και μετακινήσεις.

Θα έπρεπε να αναλογιστεί τις συνέπειες πρώτα.Έτσι φαίνεται ο χαρακτήρας ενός ηγέτη και όχι με διαγραφές.Πρώτα κινείς τις ήπιες διαδικασίες και μέτα αρχίζεις και κόβεις κεφάλια.Και απ'ότι φαίνεται μαζί με του Σημίτη θα πέσουν και άλλα.

Τσαντίλας είπε...

του μπρίκη

καλά τα λες πάνο.
εγώ βέβαια ήθελα την παρουσία του σημίτη. ο κομπολόης όχι.


"Ο Σημίτης θα μπορούσε να αποπεμφθεί με άλλους τρόπους και κυρίως χωρίς δημοσιότητα.Όχι να διαγραφεί...να συνετιστεί σε αρχική ,πάντως, φάση."
αυτό είναι πολύ σημαντικό. το έκανε την χειρότερη στιγμή στον χειρότερο δυνατόν χρόνο.

βλακείες. τώρα ήρθε και η siemens και έδεσε το γλυκό.

διχόνοια αυτή είναι η νέα μέρα για το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Μία κομματική αναδιαρθρωση πάντως με αλλαγές προσώπων πιστεύω ότι είναι απαραίτητη πόσο μάλλον αφού αυτή έχει εξαγγελθεί απο τον Γ.Παπανδρέου.Η αποπομπή Σημίτη όμως είναι βιαστική και βεβιασμένη κίνηση "φυγής προς τα εμρός" και "στροφής προς αριστερά" όπως αυτή μεταφράζεται με την διαγραφή του "αρχηγού" των εκσυγχρονιστών.

Siemens φίλε μου...Οι κινήσεις του Γ.Παπανδρέου για την σύσταση κοινοβουλευτικης εξεταστικής επιτροπής για την Siemens και το άνοιγμα των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ μπρούν να χαρακτηριστούν ως σωστές και απενοχοποιητικές.Βέβαια αρκεί ο ντόρος και η φασαρία για να σχηματιστεί μια λανθάνουσα εικόνα και μία αβάσιμη εντύπωση στο πρόσωπο των πολιτών,της εκλογικής βάσης και ειδικότερα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.Ελπίζω αυτές τις μέρες να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Ο Παπανδρέου έκανε δηλώσεις πάντως και είπε τα εξής:
Αγώνας για την κάθαρση του Πολιτικού Συστήματος

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΩΡΓΟΥ A. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ



Δεν θ' ανεχθώ καμία πρακτική, κανέναν που καταχράστηκε την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού και των ψηφοφόρων μας. Καμία ενέργεια που κηλιδώνει το κύρος του Κινήματός μας, αλλά και τους θεσμούς της Δημοκρατίας.

Και αυτό το αποδεικνύω καθημερινά, και με τις προτάσεις μου, και με τις πράξεις μου. Δεν θα σταματήσω τον αγώνα για ακηδεμόνευτη πολιτική. Ν' απελευθερωθεί επιτέλους η πολιτική ζωή του τόπου από την κηδεμονία και την ομηρία. Ομηρία, από αδιαφανή οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα.

Συμφέροντα, που προσπαθούν να αιχμαλωτίσουν τη βούληση του Ελληνικού λαού. Συμφέροντα, που προσπαθούν να παρακάμψουν τη βούληση του Ελληνικού λαού. Συμφέροντα, που προσπαθούν να κάμψουν την αξιοπρέπεια και το ηθικό του Έλληνα πολίτη.

Για τον λόγο αυτό, απαιτώ και απαιτούμε: Όλα στο φως. Εμείς, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε.

Απευθύνομαι δημόσια στον κ. Καραμανλή και την κυβέρνησή του, στην κυβέρνηση που φοβάται να προχωρήσει, που δεν τολμά. Έχει ιστορικές ευθύνες.

Απαιτούμε: φως σε όλα. Για την υπόθεση της SIEMENS, για τα ομόλογα, για τις υποκλοπές, για το Υπουργείο Πολιτισμού, για την κομματική προστασία των καρτέλ, για την εγκληματική παράδοση του ΟΤΕ.

Σήμερα, σήμερα που ο Έλληνας διαδηλώνει, ο Ελληνικός λαός διαδηλώνει κατά της ακρίβειας, η κυβέρνηση δείχνει απαράδεκτη απροθυμία, απαράδεκτη αδυναμία. Δεν έχει την πολιτική βούληση, σε αντίθεση μ' εμάς, να προχωρήσει στην εκκαθάριση υποθέσεων κατάχρησης του δημόσιου χρήματος. Υποθέσεις που υπονομεύουν την Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς θεσμούς, και την πολιτική ζωή του τόπου.

Καλώ τον πρωθυπουργό να προχωρήσει άμεσα στην αποδοχή της πρότασής μας για Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση της SIEMENS. Τον καλώ ν' αποδεχθεί άμεσα τις προτάσεις μας για την διαφάνεια, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προστασία της αυτονομίας του πολιτικού συστήματος.

Να μπορέσει επιτέλους ν' ασχοληθεί η πολιτική ζωή της χώρας με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, του Έλληνα πολίτη. Είναι για μένα προσωπικά, είναι για μας, στο ΠΑΣΟΚ, θέμα Δημοκρατίας.

Απευθύνομαι σε κάθε πολίτη: Σε χρειάζομαι μαζί μου σε αυτόν τον αγώνα. Σε αυτό τον αγώνα, για ένα νέο ξεκίνημα στην πατρίδα, σ' αυτό τον αγώνα, για τη Δημοκρατία και τη διαφάνεια στη χώρα μας.

Αυτό τον αγώνα, θα τον κερδίσουμε. Και θα τον κερδίσουμε μαζί.

Τσαντίλας είπε...

δεν νομίζω ότι το λέγειν θα ταυτιστεί με το πράττειν.

λογικό είναι να τα λέει αυτά. δεν έχει επιλογές. ο γιωργάκης διεφθαρμένος δεν είναι. δεν φοβάται για τον ίδιο. το παρελθόν είναι ήδη πίσω. δεν έχει πάρα πολλά να χάσει.

Ανώνυμος είπε...

δεν νομίζω ότι το λέγειν θα ταυτιστεί με το πράττειν.

Αρκεί να το δούμε τις επόμενες ημέρες.Ο Παπανδρέου θα κάνει ότι μπορεί για να βγάλει το κόμμα από τον φαύλο κύκλο στον οποίο έχει εισέλθει.Θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι...Μέχρι τότε οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και οι υποστηρικτές του ή θα έχουν αλλάξει κόμμα ή θα λούζονται με κρύο ιδρώτα....

Ένωσις Blogger Ημερήσιων Ιστολογίων (πιστοποιημένο μέλος Ε.Β.Η.Ι.)