Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Petit Nicola en Athen

του Μπρίκη


Ο μικρός Νικόλας σε νέες περιπέτειες.
Ο μικρός Νικόλας στην Αθήνα.

Ήταν ένα ωραίο πρωινό Παρασκευής όταν το προεδρικό αεροπλάνο προσγειώθηκε στο el Βενιζέλος. Ο μικρός Νικόλας αποβιβάστηκε με ταμπούρλα και την στοργική αγκαλιά της Ντορούλας μας να τον περιμένει.
Όμως αυτή δεν ήταν η αρχή. Η ερωτική ,θα μπορούσε να πει κανείς, σχέση μεταξύ της Ελλάδος και του Γάλλου προέδρου είχε αρχίσει καιρό πριν Ήταν τον "δοξασμένο" εκείνο καιρό του Βουκουρεστίου όταν ο Nicola Sarkozy υποστήριξε με θέρμη την Ελλάδα στο θέμα των Σκοπίων. Ο ηρωικός Νικόλας δεν δίστασε, βλέποντας το πραγματικό δίκιο, πέρα από γεωπολιτικά συμφέροντα να μας στηρίξει φανερά. Αυτή την εντύπωση τουλάχιστον ήθελε ο ίδιος να δημιουργήσει. Οι φιλελληνικές δηλώσεις πλήθυναν και στρέψαμε τα μάτια μας από τον Πούτιν στον Σαρκοζύ, λες και είμαστε στο 1840 με τα ξενικά κόμματα.
Ας επιστρέψουμε όμως στο ωραίο εκείνο πρωί Ο Νικόλας από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην χώρα άρχισε τις σαρκοζιές. Θηλυκό του οποίο να μην μελέτησε την ανατομία δεν πέρασε από μπροστά του (εκτός βέβαια από την καλή μας funny για λόγους ευνόητους). Τους Έλληνες πάντως, εκτός από αυτούς που είχαν πάει στην κηδεία του Σεργιανόπουλου, τους εντυπωσίασε. Στην Βουλή τα έδωσε όλα. Απέκτησε ένθερμους υποστηρικτές με τις δηλώσεις του περί Θεσσαλονίκης κτλπ. Και η κορύφωση: "ΕΛΛΑΔΑ- ΓΑΛΛΙΑ -ΝΕΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ".
Ενθουσιασμός. Νομίζαμε ότι υπογράφτηκε καμιά συνθήκη ή κάτι τέτοιο. Ζήτω και πάλι ζήτω. Άλλα που. Δεν υπογράφτηκε τίποτε. Μόνο λόγια. Αόριστες υποσχέσεις, χωρίς ουσία. Όλα για τις δημόσιες σχέσεις.
Λάθος μου, υπογράφτηκε κάτι. Τα όπλα. Μας απαύτωσαν απ’ότι έμαθα. Δις ευρώ ξοδέψαμε για μερικές λεξούλες. Και μιλάμε και για εθνική νίκη οι ηλίθιοι.
Αμέσως όλοι «τι καλός ο Σαρκοζύ», «τι μεγάλος ηγέτης». Ξεχάσαμε.
Ξεχάσαμε πόσο μαλάκας είναι. Πως φέρεται κατά καιρούς. Βρίζει διαδηλωτές, εμφανίζεται μεθυσμένος σε διεθνή συνέντευξη τύπου !!!, φέρνει την προσωπική του ζωή στο κέντρο της προσοχής. Αυτός δεν είναι Γάλλος πρόεδρος, Αμερικανός σταρ είναι.
Ξεχάσαμε επίσης πόσο κακός πολιτικός είναι. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τα γαλλικά προάστια, τη μακάβρια ιδέα για το ολοκαύτωμα, τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία και στην οικονομία. Και πάνω απ’όλα το φιάσκο της μεσογειακής ένωσης.
-Ποιός νοιάζεται μωρέ. Αφού είναι μαζί μας, τι μας νοιάζει.
Ο μικρός (1,60) Νικόλας δεν θα είναι για πολύ καιρό στην εξουσία. Η δημοτικότητα του στην Γαλλία έχει πέσει στο 30%. Μας υποστήριξε επειδή τον συνέφερε. Η υποστήριξη όμως αυτού του ξεφτιλισμένου μπορεί να μας κάνει τώρα καλό αλλά σε λίγο καιρό θα θέλουμε να την αρνηθούμε.
(ή τουλάχιστον αυτό νομίζω)

2 σχόλια:

Μαρινα ..... είπε...

ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΜΩΡΕ;;;;
Ε;;;;;;;;;;

να εισαι αλα κι ομορφα

Μαρινα ..... είπε...

¨"ποιος νοιαζεται μωρε;;;;"

να εισαι καλα...να περνας ομορφα...

Ένωσις Blogger Ημερήσιων Ιστολογίων (πιστοποιημένο μέλος Ε.Β.Η.Ι.)