Σάββατο 5 Ιουλίου 2008

Δικομματισμός και Siemens

του Μπρίκη


"Την ανάληψη πρωτοβουλιών από το κράτος κατά της Siemens ζήτησε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα ο κ. Γ. Παπανδρέου κάλεσε την κυβέρνηση να στραφεί νομικά κατά της εταιρείας διεκδικώντας αποζημιώσεις. "
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 5-7-2008

Ντροπή σας που μας λαδώσατε. Δώστε μας τώρα κι' άλλα λεφτά να τα φάμε. Κινήσεις εντυπωσιασμού από τον Γιωργάκη. Τι να κάνει να μου πείτε κι αυτός; Εκεί που έμπλεξε.
Άνοιξε και η ψαλίδα πολύ. Από τις 2 μονάδες στις 6.
Διαφθορά μέχρι εκεί που δεν πάει. Ψάξτε να τιμωρήσετε τους πολιτικούς που τις πήραν όχι μόνο την Siemens.
Όσο για το κυβερνών κόμμα ούτε λόγος. 3.000.000 και βάλε σύμφωνα με τις πρωινές εφημερίδες μέσα σε 4 χρόνια. Πάρε τον ένα και χτύπα τον άλλο.

Και πάλι όμως αυτοί θα διεκδικήσουν πάλι την εξουσία. Και πάλι σ΄αυτούς θα την δώσουμε πανηγυρικά Στους διεφθαρμένους. Θα μου πεις όμως: Ποιόν να βάλουμε να κυβερνήσει; Τον Αλέξη; Την Παπαρήγα που διψά για "αστικό" αίμα; (Καλά για τον Καρατζαφέρη ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω). Ουδεμία εναλλακτική.
Ο δικομματισμός (αν όχι από πριν) τώρα σίγουρα περνάει κρίση. Θα την αντέξει; Ίδωμεν Μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας από την αριστερά περιμένουμε. Ξεροσταλιάζουμε μήνες τώρα, εδώ που τα λέμε. Ας ελπίζουμε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι μπορεί να πει κανείς για τα φαινόμενα της διαφθοράς;

Είναι πια φαινόμενα συχνά που αναδύονται στην επιφάνεια φθείροντας το πολιτικό σύστημα ,αναδεικνύοντας την διαφθορά που επικρατεί σ'αυτό και δίνοντας στον κόσμο φρούδες ελπίδες για μια καλύτερη μέρα.Τα "λαμόγια" που λυμαίνονται την ψήφο των πολιτών για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα θυσιάζουν στο βωμό των σκοπιμοτήτων τους αυτών την ίδια την δημοκρατία.

Η παρούσα εικόνα μιλάει από μόνη της.Έχουμε 2 υπόπτους ,από τα δύο μεγάλα κόμματα,για χρηματισμό-δωροδοκία.Το Πα.Σο.Κ. αρνείται οποιαδήποτε συναλλαγή με παράγοντες της SIEMENS και αφήνει ξεκρέμαστο τον Τσουκάτο.Τέτοιες ενέργειες σύμφωνα με τον κοινό νου μπορεί να ερμηνευτούν ως ενέργειες που γίνονται για "προστασία και υπόθαλψη".Η Ν.Δ. όντας κυβερνώσα παράταξηθα έπρεπε να έχει πάρει ευθύς εξ'αρχής μέτρα για την αναστολή των εργασιών της SIEMENS HELLAS με παράλληλη έρευνα των κλιμακίων των αρμόδιων υπουργείων όσον αφορά τις συναλλαγές της εταιρείας.Κάτι τέτοιο δεν έγινε μέχρι σήμερα.Η ΝΔ με τη σειρά της αφήνει στο κλαρί έκθετο πια τον Λιάπη όπως αυτό φάνηκε με τις δηλώσεις Βουλγαράκη και λοιπών παρά τα λεγόμενα του Ρουσόπουλου και την άρνηση του Λιάπη περί παραίτησης του.

Το Πα.Σο.Κ. ζητά εξεταστική τώρα και αφήνει υπαινιγμούς περί διεφθαρμένης δικαιοσύνης κανόντας παράλληλα λόγο για ετεροβαρείς διαρροές(Βενιζέλος) από πλευράς ειδικού ανακριτή.Την άποψη του Πα.Σο.Κ. φαίνεται να συμμερίζεται και η μεγαλύτερη μερίδα της κοινής γνώμης σύμφωνα με πρόσφατο γκάλοπ περί δικαιοσύνης.Ο Καραμανλής και η ΝΔ όμως στην αρχή δεν ήθελαν εξεταστική,έπειτα ήθελε μεν ,αλλά μετά την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας,ενώ τώρα ζητά διακομματική επιτροπή (και κουραφέξαλα προσθέτω εγώ).Οικογένεια Μητσοτάκη,Λιάπης και ένας θεός ξέρει πόσα άλλα,μάλλον καθιστούν την κυβέρνηση αναποφάσιστη ή τις αποφάσεις τις ρευστές και πρόσκαιρες...

Ένωσις Blogger Ημερήσιων Ιστολογίων (πιστοποιημένο μέλος Ε.Β.Η.Ι.)