Σάββατο 19 Ιουλίου 2008

Θεωρίες Εκλογικής Συνομοσίας

του Κομπολόη


Το καλοκαίρι ήρθε, οι φωτιές άναψαν και η εκλογολογία φούντωσε από το πουθενά. Η συνταγή είναι απλή. Σκάνδαλο SIEMENS (και για τα δύο μεγάλα κόμματα). Η γνωστή εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης λόγο Κουκοδήμιας βλακείας και Τατούλιου ανταρτοπόλεμου. Η αντιπολιτευτική δυστοκία του ΠΑ.ΣΟ.Κ και ο ανεπηρέαστος από την μπόρα πρωθυπουργός είναι αυτά που κατά κύριο λόγο φέρνουν για κάποιους τις εκλογές πιο κοντά.
Όσων αφορά την πιθανότητα διενέργειας εκλογών τον Οκτώβριο του 2008 μιλάμε για δυόμιση σενάρια. Ξεκινώντας από το μισό θα ήταν η δίχως προφανή λόγο αποχώρηση δύο ή τριών βουλευτών που θα έριχναν την κυβέρνηση. Το άλλο σενάριο θα ήταν μία συντονισμένη αποχώρηση μεγάλης ομάδας βουλευτών (ακολούθων της Ντόρας) με αποτέλεσμα τη διάλυση της Ν. Δ.. Το τρίτο σενάριο, το οποίο θα εύχονταν να συμβεί οι προεδρικοί στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., θα ήταν οι λεγόμενες εκλογές συγκάλυψης ενός γιγαντομένου πλέον σκανδάλου SIEMENS ώστε η παραγραφή να προστατέψει την πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή. Βέβαια ένα τέτοιο γεγονός όπως είναι λογικό θα έφερνε εξελίξεις τύπου ντόμινο σε όλο το πολιτικό σύστημα.
Ένα ακόμη σενάριο και πιο πολυσυζητημένο θα ήταν οι διπλές εκλογές (Ευρωπαϊκές και Εθνικές) την άνοιξη του 2009. Το σενάριο αυτό θα έστεκε με τη σημερινή εικόνα του πολιτικού συστήματος μιας και ο Καραμανλής δεν έχει δείξει έτοιμος να θυσιάσει την αυτοδυναμία του.
Μετά τις Ευρωεκλογές τα χαμηλά για τα μεγάλα κόμματα ποσοστά θα μπορούσαν να δώσουν το έρεισμα στους δυο δελφίνους Ντόρα και Βενιζέλο να δημιουργήσουν δύο ή ακόμη και ένα νέο κόμμα.
Ίσως όλα αυτά να μην είναι και πολύ μακριά........


Καλές Βουτιές ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ένωσις Blogger Ημερήσιων Ιστολογίων (πιστοποιημένο μέλος Ε.Β.Η.Ι.)